INVITERER for 13. GANG TIL:

The Art of EMDR men ROGER SOLOMON
RØROS 20. - 23. september. 2022


The Art of EMDR er en praktisk klinisk workshop for EMDR-terapeuter som har gjennomført Trinn 2.

 • Roger Solomon, PhD, Senior Trainer, EMDR Institute, har undervist i EMDR siden 1992.
 • Facilitering av Bjørn Aasen, EMDR Europe Approved Senior Trainer.

Noe av det en arbeider med er:

 • -  observasjon, forståelse og fininnstilling av samspillet med pasienten.
  -  avansert bruk av bilateral stimulering, arbeid med timing, valg av Target,
  kontekst og Negativ og Positiv Kognisjon.
  -  arbeid med nonverbale aspekter ved prosesseringen.
  -  arbeid med trygghet, ressursutvikling og styrke.

 • Vi bruker demonstrasjoner og, ikke minst, praktisk øvelse. Deltakerne arbeider med hverandre, slik som på grunnkursene, men denne gangen har en mer tid og mer erfarne terapeuter. På denne måten kan en også få en betydelig egenterapeutisk gevinst av denne workshopen. Samtidig må det understrekes at deltakerne selv bestemmer om de vil bearbeide mer alvorlige ting eller om en vil bruke lettere opplevelser som eksempel og øvelse.
  Styrken i denne måten å undervise på er at en får “hands on” supervisjon mens en arbeider. Og med høyst 20 deltakere, gir det oss som veiledere muligheten til å gi presis feedback på det nivået folk befinner seg på.
  Kurset krever Trinn 2. Det har vært stor spredning i hvor mye erfaring deltakerne har hatt. En behøver ikke være mester i EMDR, men noe erfaring er ønskelig, dette er ikke et grunnkurs.


PROGRAM

Tirsdag 20. september
16.30-20.00 Oversikt over workshopen.
20.00 Toretters middag.

Onsdag 21. september
09.00-13.00 Demonstrasjon. EMDR i komplekse saker. Praktikum
13.00-17.00 Lunsj og fri
17.00-19.00 Praktikum, diskusjon
20.00 Omvisning og festmiddag i Aasen gård, Røros’ vugge.

droppedImage-3


Torsdag 22. september
09.00-13.00 Kompleks traumatisering og dissosiasjon. Videodemonstrasjon. Praktikum.
13.00-17.00 Lunsj og fri
17.00-19.00 Praktikum, diskusjon.
20.00 Festmiddag.

Fredag 23. september
09.00-13.00 Praktikum og avslutning
13.00-14.00 Lunsj


Programmet er tentativt, her blir det som alltid skreddersøm. Det kan også bli mindre justeringer på grunn av endringer i transporttilbud.
Vi jobber formiddag og sen ettermiddag, så bli det tid til en vandring rundt i Bergstadens gater, shopping (kan være terapeutisk), kafétur. Onsdag kveld går turen til Aasen gård, der jeg bor. Der blir det omvisning og deretter festmiddag i fjøset.

Priser og påmelding Pris for workshop: kr. 8.200, -. Påmelding innen 1. juli.
Påmelding
Send en e-post til Bjørn Aasen bjaasen@roros.net, og oppgi arbeidssted, telefonnummer, fakturaadresse og ordrenummer/koststed/referanse
page3image11904
Hotell
Opphold og bespisning betales og bookes direkte til hotellet: Helpensjon enkeltrom: kr. 4.950,- pr pers for tre døgn. (kr. 3.900,- pr pers i dobbeltrom).
Matdel ikke boende kr. 1950,- Dette inkluderer alle måltider og festmiddag i Aasengården.
Hotell bookes direkte: Rørosvidda hotell, tlf: 72 41 10 89,
eller e-post: post@rorosviddahotell.no Referanse: Bjørn Aasen

I år er vi tilbake der vi var i 2005: Rørosvidda hotell:
(tidligere Idrettsparken) ligger i hjertet av verdensarvstedet Røros. Atmosfæren her preges av ro og stillhet og vår visjon er "gjesten i fokus". Her er det lite og intimt og vi tar oss ekstra godt av hver enkelt gjest og ønsker at du vil nyte vår hjemmekoselige atmosfære. Hotellet ligger kun 5 minutters gange fra sentrum med de trivelige gatene og den spesielle trehusbebyggelsen. Gratis parkering.

droppedImage droppedImage-1


Dette sier tidligere deltakere om kurset:
“Jeg anbefaler selvsagt kurset på det varmeste. Nå har jeg vært med to år på rad og dette har virkelig vært en opplevelse. Da tenker jeg ikke bare på kurset, men også rammene rundt med gode middager, kanefart og besøk på Aasengården. Jeg mener at maten virkelig har vært noe for seg selv og at den sosiale biten er helt unik sammenlignet med andre kurs jeg har deltatt på. I tillegg har kurset vært lærerikt. Jeg opplever å ha fått mye god veiledning i forhold til det å utøve metoden selv. Kurset har absolutt bidratt til å gjøre meg til en bedre EMDR-terapeut. Ikke minst har jeg lært mye av at andre har utført EMDR-metoden på meg. Dette er et kurs som krever mye egenaktivitet. Et tips for framtidige kurs er å på forhånd forberede deltakere på at det kreves mye egenaktivitet, også i forhold til det å bruke seg selv og egne erfaringer. Dette er ikke et kurs der en kan forvente å få lov til å være ”passiv” kursdeltaker. Det er nettopp all egenaktiviteten som gjør kurset unikt. Dagene på Røros har bidratt til at gi meg tro på metoden og det har absolutt vært til inspirasjon for å fortsette med EMDR.”
Vennlig hilsen Janne Ekeberg Amundsen, psykolog.

"Dette er det beste kurset jeg har vært på! Kurset var en virkelig fordyping i metoden, og førte for min del til en mye mer effektiv praktisering av EMDR, med bedre resultater enn jeg hadde hatt tidligere. Kursarrangør hadde tatt i bruk det beste av det Røros kan by på og laget en ramme rundt kurset som det ikke er mulig å gjenskape på noen annen plass enn Røros."
Mvh Jan Gimse Arfeldt, psykolog.

“Jeg fikk bare lyst til å fortelle at jeg fikk veldig mye ut av dagene på Røros, og det som kjennetegner den uken som nå snart har gått er at jeg har hatt mine beste terapitimer til nå. Tre av dem er samlet på samme dag. På onsdag fikk jeg en ny klient, en kvinne med store relasjonstraumer. I stedet for å fylles med avmakt og tenke at hun kan jeg ikke hjelpe tenkte jeg: Yippi, nå var jeg heldig! Dette blir veldig spennede! Før jeg valgte psykologi hadde jeg lyst til å bli kunstner, og det er akkurat det jeg skal bli!”
Elisabeth Nyborg, psykolog

“Takk til deg Bjørn også, som byr på røros, hjem og kunnskap! Hvem sier at rammer er likegyldige for læring..... Dette vil vi huske lenge , og flere døve pasienter har allerede fått uttelling av the Art!!”
Mette Perly Uthus, psykolog

page4image1296